Cloud

Activiteiten

Img

In Thuishuis It Bernetreintsje wordt van alles ondernomen en gedaan. Om een indruk te krijgen van de leuke en verschillende activiteiten die we doen geven we hier een aantal voorbeelden.

Pasen

Op goede vrijdag gaan we samen met de kinderen paaseieren zoeken op het grasveld dat aan de overkant van Thuishuis It Bernetreintsje ligt. Een hele leuke en gezellige activiteit. Wie vindt te meeste eieren?

Na het zoeken van de paaseieren gaan we samen met ouders en kinderen aan tafel voor een heerlijk paasontbijt. Vooral de kaasstengels vallen goed in de smaak bij de kinderen.
Natuurlijk zijn er verder heerlijke broodjes, paaseitjes en lekkere jus d’orange …, proost!

 

Verjaardagsfeestje

In mei gaan we met alle kinderen gezellig naar de kinderboerderij. Dit doen we om de verjaardag van Jitske en Tiny te vieren met elkaar. Er is ook een leuke speeltuin waar de kinderen graag spelen. Dit doen we natuurlijk ook nadat we eerst bij alle dieren hebben gekeken en met paard en wagen een rondje hebben gereden.

We aaien geitjes, kijken naar de kippen en aan het eind van dit gezellige uitje krijgen we ook nog patat en een ijsje. Dat is een leuk feestje!

Fryske Foarlêswike

In de eerste week van juni is het altijd Friese voorleesweek. Opa’s en Oma’s / Pakes en Beppes komen dan gezellig voorlezen in Thuishuis It Bernetreintsje. Dat is leuk!

Met de trein

In september gaan we met de kinderen vanaf twee jaar ieder jaar een treinrit maken. We rijden dan van Heerenveen naar Steenwijk. In Steenwijk stappen we uit om lekker te gaan picknicken en daarna rijden we heel gezellig weer terug naar huis. Een hele belevenis…

 

Dierendag

Rond 4 oktober mogen de kinderen ieder jaar een dierenknuffel of een klein huisdier meenemen naar Thuishuis It Bernetreintsje.

We lezen dan voor over dieren, gaan samen het meegebrachte dier aaien en vertellen erover.

 

Herfst

In de herfst is het in het bos natuurlijk prachtig. We gaan samen met de kinderen, plastic tas in de hand, naar het bos. We zoeken naar mooie bladeren, kijken naar paddenstoelen en zoeken kastanjes. We vermaken ons prima in het bos. We spelen met stokken en takken en zien een heleboel onderweg.

Weer terug in It Bernetreintsje gaan we onze gevonden schatten bewonderen. Wat hebben we allemaal gevonden?

Sintmaarten

11 november is de dag…. Samen met de kinderen maken we ieder jaar weer een prachtige lampion. Op 11 november gaan we samen met de kinderen en hun zelfgemaakte lampions langs de deuren en zingen liedjes die we natuurlijk al flink hebben geoefend.

Sinterklaas

De komst van Sinterklaas is altijd een spannende tijd. We vieren dit altijd gezellig samen met de kinderen. De kinderen mogen verkleed komen en we maken er een gezellige dag van.

 

Kerst

Ook kerst vieren we gezellig met elkaar. We organiseren een kerstborrel voor alle ouders en kinderen. De oudercommissie van Thuishuis It Bernetreintsje maakt voor deze gelegenheid lekkere dingen klaar zoals bijvoorbeeld: soep (snert), hapjes en een lekkere salade.

Feestjes

De verjaardagen van alle kinderen worden uitgebreid gevierd.

De jarige krijgt cadeautjes, een mooie feesthoed, een feestkaart en wordt natuurlijk toegezonden door de leidsters en de kinderen.

Daarna mag de jarige zelf trakteren op iets lekkers.

Bibliotheek

Naar de bibliotheek, tijdens de nationale voorleesdagen. Het boekje wordt voorgelezen, een speurtocht door de bibliotheek en er wordt geknutseld. 

Tijdens de Fryske foarlêswike komt er een medewerker van de bibliotheek langs in een prachtig gekleurde jas, in Thuishuis It Bernetreintsje. Wat zit er toch allemaal verstopt in die grote zakken van die prachtige jas?

Op stap in de buurt

We gaan regelmatig met de kinderen even kijken bij het speeltuintje of op het veld. Maar het allerleukste vinden de kinderen: een blokje om met de bolderkar en dan een kaasstengel halen bij de bakker. Mmm, dat is lekker smikkelen….